Safa Vakfı ve Verenel Derneği 21-23 Ağustos 2020 tarihleri arasında Türkiye Geneli Şube Başkanları ve Temsilcileriyle birlikte Nevşehir Kozaklı'da "İstişare ve Bilgilendirme" toplantısında bir araya geldi.
Program Muhsin Kara'nın Kuran-ı KERİM tilavetiyle başladı.Kur-an tilavetinin ardından konuşan Ali Ramazan Dinç Efendi ,"Eğer biz O'nun (cc) yolunda olursak,Habibi'nin (sav) sünnet-i seniyyesine dikkat edersek,Evliyaullah'ın edebine,ahlakına riayet edersek O'nun yardımı bizimle beraberdir" diyerek Fetih suresinden ele aldığı ayetlerle konuya örnekler getirdi.Dinimiz bize çalışmayı emretmektedir .Atalati tembelliği üşengeçliği tasvip etmemektedir.efendimiz aleyhisselatü vesselam sahabenin çalışmaktan nasırlaşan ellerini öpmüştür.Çalışan elden Allah'ın razı olacağını belirterek ümmetini çalışmaya teşvik etmiştir."
Konuşmalarına devam eden Ali Ramazan dinç Efendi,Safa Vakfının ülke-mizdde kurulan ilk vakıflardan olduğunu belirterek "Tarik ehli demek vakıf insan demektir. Ecdâdımızda olduğu gibi günümüzde de tüm mazlumların yanında olup yaralarını sarmak için gayret edeceğiz. Her birimize çok büyük işler düşüyor. Buna göre çalışmalıyız.” diyerek tüm katılımcıları tebrîk etti.
Ali Ramazan Dinç Efendi’den hemen sonra Safa Vakfı Genel Başkanı Mehmet Kalkan, Koronavirüs salgınına rağmen Türkiye genelinden eksiksiz katılan tüm temsilcilere memnûniyetini belirterek konuşmasına başladı, görevi bir sene önce devraldıklarını ve bu süreçte ne gibi faaliyetlerde bulunduklarını aktardı. Tüm dünyâyı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına rağmen yurtiçi ve yurtdışında çok başarılı bir dönem geçirdiklerini ifâde etti.
“Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak”
Konuşmasına devâm eden Mehmet Kalkan, “Bu gerçekleştirdiğimiz toplantı artık kurumlarımız için bir mîlad olacak. Bundan sonra ‘Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak’, artık yeni bir döneme geçiyoruz. Tüm kurumlarımızla birlikte hizmet alanlarımızı da genişlettik. Tüm şûbe ve temsilciliklerimizle yeni hizmet alanlarında daha fazla insana ve ihtiyaç sâhibine ulaşacağız.” dedi.
Son olarak Mehmet Kalkan, 2020 Kurban çalışmasında Genel Merkez tarafından belirtilen hedeflere ulaşan temsilcilere hediyelerini takdîm etti.
“Kader Gayrete Âşıktır”
Son konuşmacı olarak Verenel Derneği Genel Başkanı Atıf Soylu, Ramazan ayı ve Kurban Bayramı’nda pandemiye rağmen gösterdikleri olağanüstü gayretleri için tüm temsilcilere teşekkür etti. Özellikle “Ümmete Can Kurban” sloganı ile çalışmalara başladıklarını ve Verenel Derneği târihinin en yüksek katılımlı kurban çalışmasını yaptıklarını ifâde etti. “Kader Gayrete Âşıktır” düstûruyla çalışmalara devâm edeceklerini söyledi.
Üç yeni projelerini tanıtan Soylu, yeni dönemde çok daha güzel başarılara imzâ atacaklarını söyledi.
Program, temsilciler ve şube başkanlarının soru, öneri ve temennîleriyle son buldu.